Vaak wordt gedacht dat een droge huid hetzelfde is als een vochtarme huid. Ondanks dat er overeenkomsten zijn, is het niet hetzelfde. Wanneer de huid droog is, betekent dit dat er sprake is van een tekort aan talg in de huid. Een droge huid is het tegenovergestelde van een vette huid, waarbij juist sprake is van teveel talg in de huid. Zowel een droge als een vette huid zijn huidtypes. Een vochtarme huid houdt in dat er te weinig vocht is in de huid. Een droge huid is meestal vochtarm, maar een vette huid kan dat ook zijn. Een vochtarme huid is dus een huidconditie die bij alle huidtypes kan voorkomen.

Je kunt een vochtarme huid voornamelijk herkennen aan een trekkerig gevoel na het wassen en aan fijne lijntjes en schilfertjes. Om een vochtarme huid weer in balans te brengen, is het van belang om de huid goed te hydrateren.

Denk jij last te hebben van een vochtarme huid? Plan dan gerust een vrijblijvend consult waarbij de huidtherapeut gerichte adviezen kan geven om jouw huid te verbeteren.


Ellen de Haan
Ellen de Haan

Hi! Ik ben Ellen. Zelf ben ik vroeger begonnen met de opleiding schoonheidsspecialiste. Toen ik dit had afgerond zocht ik nog meer diepgang in het behandelen van de huid en wilde ik graag meer toegang hebben tot verschillende en hogere behandelmogelijkheden. Mijn keuze qua studie was dus snel gemaakt, want Huidtherapie was de perfecte stap om dit doel te bereiken. Als huidtherapeut heb je een 4-jarige HBO-opleiding gevolgd waarbij de stof verder gaat dan dat ik daarvoor heb gekregen. Als huidtherapeut vind ik het geweldig om echt een behandelplan te maken met iemand, waarbij je ook echt de verschillen gaat zien in de huid. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.