Vraag het de huidtherapeut: wel of geen gezichtsborstel?

In mijn praktijk krijg ik dagelijks heel veel vragen over huidverzorging en verbetering. Soms tijdens een intake, soms tijdens een behandeling en soms gewoon via onze vragenpagina. Als ik bij een vraag denk dat het nuttig is voor anderen schrijf ik er een stukje over. Dit keer geef ik mijn mening over gezichtsborstels. Ik kreeg namelijk via de mail de vraag van één van onze cliënten of ik de aanschaf hiervan wel of niet toejuichte. Lees hieronder meer.

Wat is een gezichtsborstel

Allereerst een korte uitleg voor de mensen die geen idee hebben wat een gezichtsborstel is, het is precies wat de naam je doet denken: een borstel om je gezicht mee te reinigen. De borstels verwijderen je make-up en kunnen reinigende producten zoals cleanser aanbrengen op je gezicht. Er zijn heel veel verschillende soorten borstels te koop. Afhankelijk van je huidtype en je specifieke behoeftes kan je het zo gek maken als je zelf wilt: van een paar tientjes tot een paar honderd euro. Hou in je achterhoofd dat je natuurlijk de borstels regelmatig moet vervangen (net als bij een elektrische tandenborstel).

Wat kan je verwachten?

Volgens sommige experts kan je door het gebruik van een gezichtsborstel een mooiere en schonere huid krijgen. Make-up wordt beter verwijderd en omdat je huid schoner is werken ook producten zoals moisturizer en anti-aging serums wellicht beter. Aan de andere kant zijn er ook experts die zeggen dat de resultaten uiteindelijk wel mee vallen. Gebruik in elk geval je gezonde verstand en zoek goed uit welke borstel goed bij je past mocht je er eentje aan willen schaffen. Ook is het goed om op te letten dat als je de borstel te vaak gebruikt je de natuurlijke oliën van de huid weg kan borstelen.

Mijn mening over gezichtsborstels

Zelf ben ik eigenlijk niet een groot voorstander van reinigingsborstels. Niet omdat ik de borstels niet vind werken, maar het is meer een hygiëne aspect. De borstels zijn moeilijk
helemaal te reinigen, zodat alle bacteriën en huidschilfers ook weg zijn. En iets wat bacteriën bewaart en weer gebruikt wordt op de huid kan natuurlijk nadelige effecten met zich meebrengen. Je kan bij het aanschaffen van een borstel goed opletten dat het goed te reinigen is (zoals siliconen borstels). Let op! Ik zeg dus niet dat niemand een gezichtsborstel moet gebruiken! De keus blijft natuurlijk bij jezelf en als je gewend bent een borstel te gebruiken moet je dat natuurlijk ook blijven doen! Let wel op het hygiëne aspect! Hou bij het aanschaffen ook goed rekening met jouw type huid!
Mocht je een vraag willen stellen over huidverzorging, laat het dan hieronder weten!

Ellen de Haan
Ellen de Haan

Hi! Ik ben Ellen. Zelf ben ik vroeger begonnen met de opleiding schoonheidsspecialiste. Toen ik dit had afgerond zocht ik nog meer diepgang in het behandelen van de huid en wilde ik graag meer toegang hebben tot verschillende en hogere behandelmogelijkheden. Mijn keuze qua studie was dus snel gemaakt, want Huidtherapie was de perfecte stap om dit doel te bereiken. Als huidtherapeut heb je een 4-jarige HBO-opleiding gevolgd waarbij de stof verder gaat dan dat ik daarvoor heb gekregen. Als huidtherapeut vind ik het geweldig om echt een behandelplan te maken met iemand, waarbij je ook echt de verschillen gaat zien in de huid. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.