Fototoxische stoffen zitten bijvoorbeeld in parfum, maar ook in geur- en kleurstoffen. De combinatie van fototoxische stoffen en zon vergroot de kans op pigmentvlekken. Daarnaast versnelt het ook de zonschade in de huid.

Belangrijk is daarom om een zonbescherming te gebruiken waar geen parfum in zit. Dermaquest heeft meerdere zonbeschermers:

  • De Sheerzinc SPF 30, dit product is voornamelijk voor de wat vettere huiden geschikt.
  • De Youth Protection SPF 30, deze helpt direct bij het vertragen van het huidverouderingsproces.
  • De SunArmor SPF 50, deze zonbescherming is vooral geschikt voor huiden die al wat last hebben van huidveroudering, en minder geschikt voor de vette huiden.
  • De Solar Moisturizer SPF 30, dit is voornamelijk een prettig product voor degene die geen extra stap willen toevoegen aan de dagelijkse producten. Het is namelijk een zonbescherming en een dagcrème in een.

Tot slot is het ook belangrijk om op te passen met het opspuiten van parfum in de hals, want ook dan is de kans op pigmentvlekken groter.

Wil je meer informatie over de producten of ben je benieuwd welke zonbescherming het beste bij jou past? Kom dan gerust langs voor een vrijblijvend consult.


Ellen de Haan
Ellen de Haan

Hi! Ik ben Ellen. Zelf ben ik vroeger begonnen met de opleiding schoonheidsspecialiste. Toen ik dit had afgerond zocht ik nog meer diepgang in het behandelen van de huid en wilde ik graag meer toegang hebben tot verschillende en hogere behandelmogelijkheden. Mijn keuze qua studie was dus snel gemaakt, want Huidtherapie was de perfecte stap om dit doel te bereiken. Als huidtherapeut heb je een 4-jarige HBO-opleiding gevolgd waarbij de stof verder gaat dan dat ik daarvoor heb gekregen. Als huidtherapeut vind ik het geweldig om echt een behandelplan te maken met iemand, waarbij je ook echt de verschillen gaat zien in de huid. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.