Facebook Live Microdermabrasie – De samenvatting

Op zondag 22 Januari heb ik live een microdermabrasie behandeling gedaan via facebook. Ik heb een aantal leuke reacties gehad hierover en nogmaals bedankt aan iedereen die heeft gekeken! Voor de mensen die het misschien niet hebben kunnen volgen: op de Heemraad Kliniek Facebook pagina staat de hele video. Klik hier om direct naar de pagina te gaan.  Voor de mensen die snel in hoofdlijnen willen weten hoe het was, lees verder!

De huid voorbereiden

De eerste stap is het reinigen van de huid. Ik pas de producten tijdens de behandeling altijd aan op het huidtype of op wat de huid nodig heeft. De reiniging heeft als functie al het ‘vuil’ van de huid te halen zodat alle producten beter opgenomen kunnen worden. Hierna epileer ik de wenkbrauwen; en extraatje die ik altijd toevoeg.

De microdermabrasie

Dan kan er gestart worden met de microdermabrasie. Ik voer dit uit door middel van het microdermabrasie apparaat. Aan dit apparaat zit een handstuk waar ik voor ieder persoon een nieuw kopstukje op zet. Uit dit kopstukje worden er, vanuit het apparaat, fijne steriele kristallen op de huid geblazen. Ook trekt het handstuk vacuüm zodat de kristallen en de dode huidcellen worden opgenomen. Ik beweeg het handstuk met banen over het gezicht en gewenst ook over de decolleté. Deze beweeg ik op dezelfde plek in verschillende richtingen. Je krijgt een ‘schurend’ effect, omdat alle dode huidcellen effectief worden verwijderd en door de vacuümtrekking krijg je beweging in de verschillende huidlagen wat ervoor zorgt dat de collageen cellen worden gestimuleerd tot aanmaak.

Na de microdermabrasie

Na de microdermabrasie verwijder ik eventuele oneffenheden. Hierna breng ik een masker aan. De huid is, direct na de microdermabrasie, namelijk in staat om veel voedingsstoffen op te nemen. Daar maak ik dan ook direct gebruikt van! Na het masker breng ik de nodige dag- of nachtverzorging aan. Het is aan te raden na de behandeling de zon of zonnebank even te vermijden en de huid iedere dag goed te beschermen met een SPF crème.
Ik vond het erg leuk jullie een kijkje te geven in deze behandeling! Hopelijk was dit een nuttig artikel. Mocht je nog vragen hebben kan je me die altijd stellen via het contactformulier. Ik geef altijd persoonlijk antwoord!
[contact-form-7 id=”931″ title=”Contact form 1″]


Ellen de Haan
Ellen de Haan

Hi! Ik ben Ellen. Zelf ben ik vroeger begonnen met de opleiding schoonheidsspecialiste. Toen ik dit had afgerond zocht ik nog meer diepgang in het behandelen van de huid en wilde ik graag meer toegang hebben tot verschillende en hogere behandelmogelijkheden. Mijn keuze qua studie was dus snel gemaakt, want Huidtherapie was de perfecte stap om dit doel te bereiken. Als huidtherapeut heb je een 4-jarige HBO-opleiding gevolgd waarbij de stof verder gaat dan dat ik daarvoor heb gekregen. Als huidtherapeut vind ik het geweldig om echt een behandelplan te maken met iemand, waarbij je ook echt de verschillen gaat zien in de huid. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.