Facebook Live Fruitzuurpeeling – De samenvatting

Op zondag 8 Januari heb ik live een fruitzuurpeeling behandeling gedaan via facebook. Echt geweldig dat de technologie dit mogelijk maakt. Ik heb een aantal leuke reacties gehad hierover en nogmaals bedankt aan iedereen die heeft gekeken! Voor de mensen die het misschien niet hebben kunnen volgen: op de Heemraad Kliniek Facebook pagina staat de hele video. Klik hier om direct naar de pagina te gaan.  Voor de mensen die snel in hoofdlijnen willen weten hoe het was, lees verder!

Voor de peeling

De eerst stap is het reinigen van de huid. Ik pas de producten tijdens de behandeling altijd aan op het huidtype of wat de huid nodig heeft. Reinigen heeft de functie om al het ‘vuil’ van de huid te halen zodat de peeling beter opgenomen kan worden. Hierna epileer in de wenkbrauwen; een extraatje die ik altijd toevoeg.

Tijdens de peeling

Dan kan er gestart worden met de peeling. Allereerst dient de huid voorbereid te worden op de peeling. Dit doe ik met de DermaPrime. Dit product ontvet de huid en voorkomt ongewenste reacties. Hierna breng ik de peeling aan. De peeling kan 3 tot 10 minuten blijven zitten. Tussentijds kijk ik naar de huid om te beoordeling hoe de huid reageert op de peeling en vraag ik wat diegene voelt op de huid en of het voor diegene nog uit de houden is. De peeling voelt prikkelend en enigzins jeukend aan. Op een gegeven moment kan de peeling een meer branderig gevoel geven wat vaak minder prettig aan kan voelen. Dit zijn wel normale reacties.

Na de peeling

Als ik de peeling verwijder moet ik de werking neutraliseren met koude doeken en een neutraliserende lotion. Hierna verwijder ik eventuele oneffenheden. Dan breng ik het masker aan. Deze voeg ik altijd toe, omdat ik het belangrijk vind dat de huid even tot rust kan komen. Ook voelt het heel fijn aan om het masker op de huid te krijgen. Na het masker breng ik de nodige dag- of nachtverzorging aan. De huid dient hierna goed beschermd te worden met een SPF-crème. Ook dien je de zon of zonnebank 14 dagen te vermijden en is heftig sporten de eerste dagen niet aan te raden.
Ik vond het erg leuk om de kijkers stap voor stap mee te nemen in de behandeling. Ze konden eigenlijk letterlijk over mijn schouders meekijken tijdens de behandeling. Heb je vragen over de huid, wil je persoonlijke tips? Stuur me gewoon een berichtje via het contactformulier en ik neem altijd de tijd om je vraag te beantwoorden!


Ellen de Haan
Ellen de Haan

Hi! Ik ben Ellen. Zelf ben ik vroeger begonnen met de opleiding schoonheidsspecialiste. Toen ik dit had afgerond zocht ik nog meer diepgang in het behandelen van de huid en wilde ik graag meer toegang hebben tot verschillende en hogere behandelmogelijkheden. Mijn keuze qua studie was dus snel gemaakt, want Huidtherapie was de perfecte stap om dit doel te bereiken. Als huidtherapeut heb je een 4-jarige HBO-opleiding gevolgd waarbij de stof verder gaat dan dat ik daarvoor heb gekregen. Als huidtherapeut vind ik het geweldig om echt een behandelplan te maken met iemand, waarbij je ook echt de verschillen gaat zien in de huid. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.