Een fruitzuurpeeling– wat is dat?

Je hebt er misschien weleens van gehoord, de fruitzuurpeeling. Sommigen van jullie hebben misschien zelfs al een keertje een fruitzuurpeeling uitgeprobeerd. Maar wat doet het nu eigenlijk met je huid en waar moet je op letten? Fruitzuurpeelings krijgen extra aandacht, want ik schrijf er nu een stukje over èn ik geef aanstaande zondag 8 Januari een live demonstratie via Facebook! Bij deze het eerste deel.

Wat zijn fruitzuren?

We kunnen het uren hebben over fruitzuren, maar het belangrijkste om te weten is dat fruitzuren diep in de huid door kunnen dringen. Nadat ze de huid zijn binnengedrongen wordt de huid gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken. De naam fruitzuur komt door het feit dat bijvoorbeeld glycolzuur uit suikerriet, ananas, meloen of onrijpe druiven gehaald wordt.

Voor wie is een fruitzuurpeeling geschikt?

In principe kan een peeling preventief worden toegepast als oppepper voor de huid. Verder wordt het vaak toegepast voor het behandelen van acne, de huid met fijne lijntjes, de huid met pigmentvlekken en de huid met couperose. Het belangrijkste is dat de huidtherapeut goed kijkt naar de huid en hierdoor een goed advies kan geven.

Wat moet je doen na de behandeling?

Na de behandeling is het heel erg belangrijk dat je de huid laat kalmeren en de juiste producten gebruikt. Hier kan jouw huidtherapeut je natuurlijk goed bij helpen. De huid kan rood en jeukerig zijn, maar dit verdwijnt geleidelijk. Het betekent dat de fruitzuren hun werk doen. Goed beschermen tegen zonlicht is ook iets om goed op te letten.
Ben je benieuwd hoe zo’n fruitzuurpeeling behandeling er echt uit ziet? Dan heb je de kans om op zondag 8 januari om 14:00 via onze Facebook pagina live mee te kijken! Dan gaat huidtherapeut Ellen de Haan namelijk een fruitzuurpeeling doen bij Romy! Mocht je andere vragen hebben stel ze gerust via het contact formulier. Deel ook dit bericht via social media als je het nuttig vond!


Ellen de Haan
Ellen de Haan

Hi! Ik ben Ellen. Zelf ben ik vroeger begonnen met de opleiding schoonheidsspecialiste. Toen ik dit had afgerond zocht ik nog meer diepgang in het behandelen van de huid en wilde ik graag meer toegang hebben tot verschillende en hogere behandelmogelijkheden. Mijn keuze qua studie was dus snel gemaakt, want Huidtherapie was de perfecte stap om dit doel te bereiken. Als huidtherapeut heb je een 4-jarige HBO-opleiding gevolgd waarbij de stof verder gaat dan dat ik daarvoor heb gekregen. Als huidtherapeut vind ik het geweldig om echt een behandelplan te maken met iemand, waarbij je ook echt de verschillen gaat zien in de huid. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.