Wat doet wijn met je huid?
Je herkent het wel. Je hebt heel de week keihard gewerkt. Nu is het zaterdag avond en je zit heerlijk op de bank met een glas wijn. Voor velen is dat een bekend ritueel. Maar wat doet wijn eigenlijk met je huid? Ik heb slecht nieuws en goed nieuws!

Slecht nieuws: versnelde huidveroudering
Bij teveel glaasjes wijn wordt het huidverouderingsproces versneld. Dit betekent dat je eerder last van rimpels kan krijgen. Dit komt namelijk doordat alcolhol de aanmaak van collageen afremt. Collageen is hetgene wat de huid soepel en jong houdt.

Slecht nieuws: uitdroging van de huid
Door het drinken van teveel alcohol kan de huid uitdrogen. Dit komt doordat alcohol de aanmaak van het hormoon ADH tegen gaat. Je kan dit merken doordat je heel vaak naar het toilet moet als je alcohol drinkt. Met andere woorden je vochtbalans wordt verstoord door het drinken van teveel alcohol.

Goed nieuws: de huid is flexibel
Gelukkig is er ook goed nieuws! Je huid is namelijk goed in staat zichzelf te repareren. Als je dus een tijd lang geen alcohol drinkt zal je het effect vrij snel terug zien aan je huid. Ook handig: hou een glas water bij de hand om ervoor te zorgen dat je goed gehydrateert blijft. Al met al gaat het natuurlijk om een goede balans, af en toe een wijntje is geen probleem! Geniet, maar wel met mate!
Mocht je andere vragen hebben stel ze gerust via de contact pagina. Deel ook dit bericht via social media als je het nuttig vond!
PS. Ben je benieuwd hoe een fruitzuurpeeling behandeling er echt uit ziet? Dan heb je de kans om op zondag 8 januari om 14:00 via onze Facebook pagina live mee te kijken! Dan gaat huidtherapeut Ellen de Haan namelijk een fruitzuurpeeling doen bij Romy


Ellen de Haan
Ellen de Haan

Hi! Ik ben Ellen. Zelf ben ik vroeger begonnen met de opleiding schoonheidsspecialiste. Toen ik dit had afgerond zocht ik nog meer diepgang in het behandelen van de huid en wilde ik graag meer toegang hebben tot verschillende en hogere behandelmogelijkheden. Mijn keuze qua studie was dus snel gemaakt, want Huidtherapie was de perfecte stap om dit doel te bereiken. Als huidtherapeut heb je een 4-jarige HBO-opleiding gevolgd waarbij de stof verder gaat dan dat ik daarvoor heb gekregen. Als huidtherapeut vind ik het geweldig om echt een behandelplan te maken met iemand, waarbij je ook echt de verschillen gaat zien in de huid. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.