Een crème of een serum, wat is het verschil?

De dagelijkse huidverzorging bestaat uit verschillende producten. Maar wat is nu het verschil tussen een crème en een serum?

Een serum

Een serum heeft vaak een dunnere substantie dan een crème. Een serum bevat veel meer actieve ingrediënten dan een crème. De dunnere substantie heeft hierbij als functie dat het product snel opgenomen kan worden in de huid. Er bestaan verschillende serums die zich ieder effectief richten op een andere functie in de huid, bijvoorbeeld anti-aging, pigmentvlekken of hydratatie.  Een serum kun je het gehele jaar door gebruiken of in een kuurverband als de huid even een oppepper nodig heeft.

Waarom een extra product?

Een serum is te gebruiken als extra product in je dagelijkse huidverzorging. Soms wil of kun je gewoon een extraatje voor de huid gebruiken. Het is dus prima om in de huidverzorging alleen een crème te gebruiken, maar wil je de huidverzorging nog efficiënter maken dan voeg je een serum toe. Het serum voegt dan de actieve ingrediënten toe aan de huid en de crème beschermt de huid zodat die actieve ingrediënten ook in de huid worden vastgehouden. Alleen een crème kan helaas al deze actieve ingrediënten niet dragen, omdat de hoeveelheid actieve moleculen de crèmesubstantie instabiel maken.

Mijn tips

Laat je goed adviseren voor de meest effectieve huidproducten. Het leuke is ook dat je met een serum en een crème de huidverzorging helemaal op maat kan maken. Wil je je huid bijvoorbeeld dagelijks verzorging met een anti-aging crème, maar heb je ook last van pigmentvlekken? Voeg dan een serum toe die zich volledig richt op pigment. En zo kun je nog heel veel andere combinaties maken. Het beste van beide werelden dus!
Hopelijk was dit een nuttig artikel. Mocht je nog vragen hebben kan je me die altijd stellen via het contactformulier.


Ellen de Haan
Ellen de Haan

Hi! Ik ben Ellen. Zelf ben ik vroeger begonnen met de opleiding schoonheidsspecialiste. Toen ik dit had afgerond zocht ik nog meer diepgang in het behandelen van de huid en wilde ik graag meer toegang hebben tot verschillende en hogere behandelmogelijkheden. Mijn keuze qua studie was dus snel gemaakt, want Huidtherapie was de perfecte stap om dit doel te bereiken. Als huidtherapeut heb je een 4-jarige HBO-opleiding gevolgd waarbij de stof verder gaat dan dat ik daarvoor heb gekregen. Als huidtherapeut vind ik het geweldig om echt een behandelplan te maken met iemand, waarbij je ook echt de verschillen gaat zien in de huid. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.