couperoseWat is couperose?

Een netwerk van kleine rode of blauwe vaatjes in het gezicht of op de benen. Misschien heb je ze zelf of heb je het wel eens bij iemand gezien. Deze zichtbare vaatjes worden ook wel couperose genoemd. Het is volkomen onschuldig maar wordt wel vaak als cosmetisch storend ervaren.Couperose ontstaat doordat de oppervlakkige adertjes in de huid slapper zijn geworden waarna ze gaan verwijden. Verschillende factoren hebben hier invloed op. Zo zien we dat erfelijkheid een rol speelt maar ook overmatige zonblootstelling, alcoholgebruik, temperatuurschommelingen en het huidtype. Wanneer je een lichtere huidtype hebt is de kans namelijk groter op het krijgen van couperose. 

 

Hoe wordt couperose behandeld?

Couperose is gelukkig makkelijk te behandelen. Dit kan door middel van onze laser of met camouflage therapie.

Tijdens de laserbehandeling werken we met onze laser de Gentle Max Pro. Er wordt een lichtstraal afgegeven op de huid die in de huid wordt omgezet in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat het bloed in het verwijde vaatje wordt verwarmd waardoor de vaatwandjes aan elkaar gaan kleven. Het vaatje kan dus direct wegschieten maar kan ook in eerste instantie iets donkerder kleuren. Dit is vaak het geval op de benen. Daarnaast kun je wat roodheid en zwelling ervaren na de behandeling. Dit neemt na een aantal dagen af.

Doorgaans zien we dat er één tot drie behandelingen nodig zijn voor het behandelen van de vaatjes in het gezicht. Voor vaatjes op de benen zijn drie tot zes behandelingen nodig. 

Naast het behandelen van de vaatjes met de laser kunnen we ook camouflage therapie inzetten met de producten van lycogel. Hierbij wordt er een product aangebracht op de huid die past bij jouw tint waardoor vaatjes zullen worden gecamoufleerd. De producten bevatten actieve ingrediënten die de huid voorziet van zuurstof, hydratatie en voedingsstoffen. Ook bevatten de producten een SPF 30 en met de waterbestendige functie geniet je van een langdurig resultaat.

 

Wat kun je zelf doen? 

Naast behandelingen in de kliniek kun je natuurlijk ook zelf iets doen door producten thuis in te zetten. Omdat we zien dat zon een grote rol speelt bij het ontstaan van nieuwe vaatjes is een product met een SPF erg belangrijk. Daarnaast kun je een product met vitamine C inzetten. Vitamine C is een antioxidant wat wil zeggen dat het als een schild onze gezonde cellen beschermt tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Op deze manier werkt het preventief op het ontstaan van nieuwe vaatjes. 

Wil je ook meer weten over je huid of heb je andere vragen? Vraag dan vrijblijvend een huidanalyse aan.