Hoi, Ellen hier van Huid Rotterdam. Zoals jullie weten maak ik om de zoveel tijd video’s om vragen te beantwoorden vanuit de praktijk. In dit filmpje wil ik graag de vraag beantwoorden, welke dagcrème je het beste kan gebruiken bij acne.

Bij een acne huid heb je eigenlijk te maken met verschillende dingen. De huid is natuurlijk heel vettig omdat, er puisten zijn gekomen, dat is te veel talgophoping en dat maakt de huid vettig. Maar een acne huid kan ook last hebben van het feit dat het erg droog aan kan voelen. Dat is natuurlijk heel tegenstrijdig. Het kan met verschillende dingen te maken hebben, het kan te maken hebben dat de huid gecombineerd is, dus normaal tot vet maar toch ook wat droge componenten. Maar het kan ook liggen aan het feit dat heel veel producten die gebruikt worden bij acne de huid extreem uitdrogen waardoor de huid dan weer heel droog aanvoelt. Daarom ben ik altijd meer van een combinatie van producten om de beste werking te hebben  voor de huid.

Ik gebruik zelf de lijn van Dermaquest, die heeft verschillende lijnen die zich richten op verschillende componenten in de huid. Daarbij zorg ik er wel altijd voor dat ik een reiniging adviseer van de lijnen van de vette huid of de acne huid en waarom specifiek zo’n goede reiniging. Als je de huid niet goed reinigt bij acne kan een crème of een serum vrij weinig doen, omdat er dan toch nog een vuil barrière op de huid zit waar die producten niet doorheen kunnen komen. Het is dus belangrijk om die overmatige talkproductie van de huid te reinigen. Dus een goede reiniging voor de vette acne huid en als dag en nacht crème adviseer ik een gewone moisturizer, een gewone hydraterende crème, niet voor de droge huid want, dan is de crème weer te vettig maar gewoon een hydraterende crème voor een normale huid. Zodat die huid gewoon wel soepel kan blijven, prettiger aanvoelt en niet droog word.

Als tussen component, wat dus echt veel doet aan de plekjes die er op de huid zitten heb ik ook een lijn voor de vette acne huid. Een serum bevat altijd meer hoge actieve werkstoffen en zeker bij een acne huid is het nodig om echt de plekjes aan te pakken maar,  ook om die huid rustig te houden dus ervoor te zorgen dat de plekjes minder snel terug komen, dat de huid rustiger blijft, wat natuurlijk heel belangrijk is in het proces om van het acne af te komen. Dus een goede reiniging voor de vette en acne huid, voor de crème dan een serum wat ook voor de vette huid is gemaakt wat echt actieve bestanddelen bevat want,  dat gaat echt het verschil maken in de huidverzorging en als laatst een dag en nacht crème die gewoon hydrateert voor de normale huid. Dat is mijn complete advies.


Ellen de Haan
Ellen de Haan

Hi! Ik ben Ellen. Zelf ben ik vroeger begonnen met de opleiding schoonheidsspecialiste. Toen ik dit had afgerond zocht ik nog meer diepgang in het behandelen van de huid en wilde ik graag meer toegang hebben tot verschillende en hogere behandelmogelijkheden. Mijn keuze qua studie was dus snel gemaakt, want Huidtherapie was de perfecte stap om dit doel te bereiken. Als huidtherapeut heb je een 4-jarige HBO-opleiding gevolgd waarbij de stof verder gaat dan dat ik daarvoor heb gekregen. Als huidtherapeut vind ik het geweldig om echt een behandelplan te maken met iemand, waarbij je ook echt de verschillen gaat zien in de huid. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.