Wat doet het precies?

Bonzoylperoxide-gel werkt in op de bovenste laag van de huid. De gel weekt de bovenste laag van de huid los en vermindert de groei hiervan. Ook dood benzoylperoxide de acnebacteriën. De gel is te gebruiken bij acne en ook bij andere huidaandoeningen zoals ‘pitted keratolytis’ of te wel, putjezolen.

Hoe gebruikt u het?

  • Maak de huid goed schoon met lauw water voordat je de gel aanbrengt.
  • Smeer de gel in een dunne laag aan op de betreffende plekken. Masseer de gel niet in.

Breng de gel alleen aan op onbeschadigde huid. Vermijd contact met lippen, ogen, neus- en mondslijmvlies. Heeft de gel toch contact  gemaakt met een van deze delen? Spoel de plek/plekken direct en grondig met heel veel water.

Het beste is om een keer per dag te beginnen met de gel. Mocht je overgevoelig zijn voor de gel, dan kun je dat in de eerste dagen goed merken. Na enkele dagen kunt u de gel twee keer per dag aanbrengen. Na enkele weken kun je zelf beoordelen of dit voldoende effect heeft.

Waar moet u op letten?

Het beste is, om de gel ’s avonds aan te brengen. De gel verbleekt namelijk gekleurde kleding en stoffen. Dat is iet som mee rekening te houden bij het aanbrengen. De gel kan ook uw haar en wenkbrauwen bleken, evenals metaal, zoals brillen en sieraden.\

Mogelijke bijwerkingen

  • Irritatie van de huid: roodheid, een branderig gevoel, jeuk, uitdroging, schilfering en kloven. Dit gaat meestal na een paar weken over. Zo niet, neem dan contact op met de huisarts.
  • Overgevoeligheid met uitslag, zwelling, jeuk of eventueel vochtafscheiding. Stop dan met het product en raadpleeg uw arts.
  • De benzoyl peroxide gel kan de huid gevoeliger maken voor UV-licht. Blootstelling aan zonlicht, ook korte perioden, kan huiduitslag, jeuk, roodheid en andere verkleuringen van de huid of verbranding veroorzaken.

Hoelang kan je het middel gebruiken?

Na 4 tot 8 weken van het gebruik van de gel kunt u resultaat verwachten. Na drie maanden is het effect pas echt goed te beoordelen. Bij een goed verloop van de behandeling, kunt u deze het beste voortzetten tot de acne over is.


Ellen de Haan
Ellen de Haan

Hi! Ik ben Ellen. Zelf ben ik vroeger begonnen met de opleiding schoonheidsspecialiste. Toen ik dit had afgerond zocht ik nog meer diepgang in het behandelen van de huid en wilde ik graag meer toegang hebben tot verschillende en hogere behandelmogelijkheden. Mijn keuze qua studie was dus snel gemaakt, want Huidtherapie was de perfecte stap om dit doel te bereiken. Als huidtherapeut heb je een 4-jarige HBO-opleiding gevolgd waarbij de stof verder gaat dan dat ik daarvoor heb gekregen. Als huidtherapeut vind ik het geweldig om echt een behandelplan te maken met iemand, waarbij je ook echt de verschillen gaat zien in de huid. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.