Hallo, Ellen hier van Huid Rotterdam. Zoals jullie weten maak ik om de zoveel tijd video’s om vragen te beantwoorden vanuit het praktijk. Bij deze de vraag welke behandelingen mogelijk zijn voor acne.

Het is natuurlijk allemaal erg breed, er bestaan veel verschillende behandelingen die echt het verschil kunnen maken van acne. Maar welke behandeling kies je nou uit?

Dat heeft te maken met de fase waarin de acne zich bevind, of het een beginfase is, een extreem actieve fase of een fase waarbij er vrij weinig acne is, maar waarbij er bijvoorbeeld de gevolgen van acne te zien zijn zoals littekens. Als de huid, laten we ervan uit gaan dat de huid erg actief is met acne, dan heb je natuurlijk ook een behandeling nodig wat ook wel verschil kan maken en dus wat ook dieper in de huid zijn werking kan doen.

Zelf stabiliseer ik de acne altijd met fruitzuur peelings. Fruitzuur peelings bevatten fruitzuren die dieper in de huid kunnen treden en hun werking kunnen doen. Ieder fruitzuurtje richt zich op een ander probleem in de huid, zo kun je dus ook een goede peeling uitkiezen die ook echt zijn werking volledig richt op ontstekingen en de talgproductie. Die fruitzuurbehandelingen zorgen er na een paar behandelingen voor dat de huid in balans is met de acne en de plekjes die er zaten zijn aangepakt, om er voor te zorgen dat die vlekjes minder snel terugkomen in de huid. Ook zorgt het er voor dat je huid sneller glad word dus dat je huid minder bobbelig aanvoelt, waardoor dat voor jezelf natuurlijk ook veel prettiger aanvoelt. Als de huid eenmaal is gestabiliseerd en je hebt eventueel nog vlekjes zitten in de huid, dat kan zijn na een ontsteking of iets dergelijks, dan kunnen we overstappen naar een chemische peeling.

Het verschil tussen een fruitzuurpeeling en een chemische peeling is eigenlijk de hoogte van de fruitzuren en natuurlijk de diepte van de werking. Een vlekje of een klein littekentje wat een vlekje bevat zit dieper in de huid dan een ontstoken talgklier, dus daar heb je dus ook een behandeling voor nodig die dieper zijn werking kan doen. Dus voor de vlekjes na acne een chemische peeling en zou iemand van de acne af zijn en alleen littekens hebben dan zou ik dat behandelen met de dermapen.

De dermapen maakt gebruik van kleine naaldjes, die kleine gaatjes maken in de huid en die gaatjes worden dus door de celletjes heen gemaakt waardoor de cellen die een beetje zijn gaan slapen en onder het littekenweefsel zitten zich weer kunnen activeren tot normaal herstel wat naar buiten in de huid resultaat geeft in vermindering van littekens, dus het gladder maken van de huid. Het ligt heel erg aan het proces waarin de acne zich bevindt om natuurlijk precies te bepalen voor welke huid welke behandeling het meest geschikt is,  kan dat natuurlijk besproken worden tijdens een vrijblijvend consult. Daarbij kunnen er foto’s gemaakt worden van de huid zodat we echt goed samen kunnen kijken naar wat voor jouw huid het meest geschikt is.


Ellen de Haan
Ellen de Haan

Hi! Ik ben Ellen. Zelf ben ik vroeger begonnen met de opleiding schoonheidsspecialiste. Toen ik dit had afgerond zocht ik nog meer diepgang in het behandelen van de huid en wilde ik graag meer toegang hebben tot verschillende en hogere behandelmogelijkheden. Mijn keuze qua studie was dus snel gemaakt, want Huidtherapie was de perfecte stap om dit doel te bereiken. Als huidtherapeut heb je een 4-jarige HBO-opleiding gevolgd waarbij de stof verder gaat dan dat ik daarvoor heb gekregen. Als huidtherapeut vind ik het geweldig om echt een behandelplan te maken met iemand, waarbij je ook echt de verschillen gaat zien in de huid. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.