De zon is natuurlijk heerlijk, maar wij adviseren wel om hier goed mee om te gaan. Bescherm de huid daarom goed met een SPF het gehele jaar door. Op deze manier voorkom je vroegtijdige huidveroudering en verminder je de kans op aanmaak van pigment.

Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat het voor sommige behandelingen belangrijk is om voor en/of na de behandeling niet in de zon te gaan, om zo de kans op eventuele complicaties te minimaliseren. In principe kunnen we elke behandeling het gehele jaar door uitvoeren, mits er goed wordt omgegaan met de voor- en nazorg van de behandelingen. Ik zal hieronder nog een uitleg geven waarom dit zo belangrijk is.

 

Zon en peelings
Bij een fruitzuurpeeling of chemische peeling is het voornamelijk belangrijk om na de peeling niet in de zon te komen. Buiten lopen met zonnig weer is geen probleem, maar dan moet de huid wel optimaal beschermt zijn met een goede zonbescherming (minimaal SPF 30). Een makkelijke manier om de zonbescherming tussentijds bij te werken is met onze Sunday Brush met SPF 50. Na een behandeling met een fruitzuurpeeling is de huid gevoeliger voor de zon, waardoor er sneller schade zoals pigmentvlekken  kunnen ontstaan als je wel direct de zon in gaat. 

Voor een chemische peeling geldt hetzelfde. Hier is het wel extra belangrijk om de huid goed te beschermen, omdat de huid na een aantal dagen gaat vervellen. Door het vervellen mist de huid tijdelijk een natuurlijke beschermlaag.

Ons advies is dus om een goede SPF bescherming na een peeling aan te brengen als je naar buiten gaat. Hiernaast raden wij het af om vol in de zon te zitten, zoals op een terras of in de tuin/op het balkon. Dit omdat je dan in een korte tijd veel blootstelling aan UV-straling hebt wat de kans op schade groter maakt. Dit advies geldt voor zeker twee weken na de behandeling.

 

Zon en laser
Bij laserbehandelingen geldt hetzelfde advies als bij peelings. Daarnaast is het bij laserbehandelingen ook belangrijk dat de huid in de vier weken voor de behandeling niet in de zon is geweest en dus niet zongebruind is. Wanneer de huid zongebruind is zijn de cellen die het pigment in de huid aanmaken actiever dan normaal. Als er dan een laserbehandeling wordt uitgevoerd kan het zijn dat die actieve pigmentcellen reageren en brandplekjes kunnen achterlaten. Wanneer de huid niet zongebruind is, is een behandeling volledig veilig. Dit geldt voor zowel de lichte als de donkere huid.


Zon en dermapen
Bij een behandeling met de dermapen maken we kleine ‘gaatjes’ in de huid met naaldjes. Na deze behandeling is het belangrijk om hetzelfde advies aan te houden als bij de peelings. De huid staat na de behandeling door deze ‘gaatjes’ open en kan alles dus sneller opnemen, zo ook UV-straling. De kans op pigmentatie wordt vergroot op het moment dat u de zon wel in zou gaan. Het is daarom net als bij de peelings aan te raden om minimaal een SPF 30 aan te brengen mocht u naar buiten gaan. Daarnaast wordt vol in de zon zitten ook afgeraden.

 

 

Wil je precies weten waar je bij elke behandeling op moet letten, zie dan onze voor- en nazorg formulieren voor meer informatie.

 

 


Ellen de Haan
Ellen de Haan

Hi! Ik ben Ellen. Zelf ben ik vroeger begonnen met de opleiding schoonheidsspecialiste. Toen ik dit had afgerond zocht ik nog meer diepgang in het behandelen van de huid en wilde ik graag meer toegang hebben tot verschillende en hogere behandelmogelijkheden. Mijn keuze qua studie was dus snel gemaakt, want Huidtherapie was de perfecte stap om dit doel te bereiken. Als huidtherapeut heb je een 4-jarige HBO-opleiding gevolgd waarbij de stof verder gaat dan dat ik daarvoor heb gekregen. Als huidtherapeut vind ik het geweldig om echt een behandelplan te maken met iemand, waarbij je ook echt de verschillen gaat zien in de huid. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.