Boek onderaan de pagina een IPL consult en / of behandeling in maart en april 2024 tegen 10% korting!

Intense Pulsed Light (IPL) therapie, ook wel bekend als fotofacial of fotoverjonging, is een geavanceerde niet-invasieve cosmetische procedure die gebruikmaakt van gepulseerd licht om verschillende huidaandoeningen te behandelen, waaronder roodheid en pigment. IPL is bijzonder effectief gebleken bij het verminderen van de zichtbare tekenen van roodheid veroorzaakt door een scala aan factoren, zoals rosacea, couperose, zonneschade en algemene gevoeligheid.

Tijdens een IPL-behandeling worden de gepulseerde lichtenergieën geabsorbeerd door het hemoglobine in de bloedvaten, waardoor deze worden verwarmd en gecoaguleerd. Dit proces vernietigt selectief de abnormale bloedvaten, terwijl het omliggende weefsel onaangetast blijft. Als gevolg hiervan wordt de roodheid verminderd en wordt de algehele huidskleur verbeterd.

Een van de voordelen van IPL-behandeling is dat het niet alleen roodheid vermindert, maar ook andere huidproblemen aanpakt, zoals pigmentatie, fijne lijntjes en poriën. Bovendien stimuleert IPL de productie van collageen, wat kan leiden tot een verbeterde huidtextuur en -elasticiteit, en een algehele jeugdiger uiterlijk bevordert.

Het uiteindelijke resultaat hangt af van het aantal behandelingen en persoonlijke kenmerken.

Indicaties 

De onderstaande indicaties kunnen behandeld worden middels de IPL laser. Het is belangrijk om voorafgaand aan de behandeling een gekwalificeerde huidtherapeut te raadplegen voor een juiste diagnose en om het meest geschikte behandelplan voor jouw situatie te bepalen.

Couperose en telangiectasia:
Couperose verwijst naar de zichtbare verwijde bloedvaten, vooral op het gezicht. Telangiectasia is een vergelijkbare aandoening waarbij kleine bloedvaatjes zichtbaar zijn onder het oppervlak van de huid.
Acne Rosacea:
Voor mensen met acne rosacea, waarbij acne en roodheid samenkomen, kan IPL een nuttige aanvullende behandeling zijn. IPL kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en roodheid, evenals het verbeteren van de algehele huidtextuur door de productie van collageen te stimuleren.
Algemene roodheid en vasculaire laesies: IPL kan ook effectief zijn bij het verminderen van algemene roodheid veroorzaakt door een breed scala aan factoren, waaronder gevoeligheid, irritatie, genetica en omgevingsinvloeden.
Zonneschade en erytheem:
Langdurige blootstelling aan de zon kan leiden tot roodheid en verkleuring van de huid, zoals zonnevlekken en erytheem. IPL kan helpen bij het verminderen van deze tekenen van zonneschade door het gericht richten op melanine (pigment) in de huid en hemoglobine in de bloedvaten.

Ervaringsvideo

Bekijk hier de ervaringsvideo 

Veelgestelde vragen

Hoe ziet mijn huid er uit na de behandeling?

De huid kan na de behandeling rood en gezwollen zijn. Dit is een tijdelijke reactie en trekt binnen enkele uren tot dagen na de behandeling weg. Vaatjes kunnen na de behandeling wat grauw of juist bruin/blauw ogen of er kan purpura ontstaan. Dit is beide een tijdelijke reactie door de warmte van de laser. Deze reactie trekt uiterlijk binnen 1-2 weken weg.

Kan IPL worden gebruikt voor alle huidtypen?

Een IPL behandeling kan alleen worden uitgevoerd op een lichte huid (huidtype 1-2)

Hoe lang duurt een IPL-behandeling?

De duur van een IPL-behandeling kan variëren afhankelijk van het te behandelen gebied en de instellingen van het IPL-apparaat. Over het algemeen duurt een sessie tussen de 15 en 45 minuten.

Is het een pijnlijke behandeling?

Over het algemeen wordt IPL-behandeling goed verdragen door de meeste mensen. Veel mensen beschrijven het gevoel tijdens de behandeling als een lichte tinteling of een warmtegevoel op de huid, vergelijkbaar met kleine speldenprikjes of het gevoel van een elastiekje dat tegen de huid wordt geschoten. Dit ongemak is meestal minimaal en van korte duur, omdat de gepulseerde lichtflitsen snel worden afgegeven.

Kan IPL worden gebruikt voor alle soorten huidaandoeningen?

IPL is effectief voor een breed scala aan huidaandoeningen, waaronder pigmentatieproblemen zoals zonnevlekken en ouderdomsvlekken, vasculaire problemen zoals couperose en rosacea, evenals voor permanente haarverwijdering. Het is echter niet geschikt voor behandelingen zoals diepe rimpels of littekens.

Hoe kan ik me voorbereiden op een IPL-behandeling?

Voorbereidingen kunnen het vermijden van blootstelling aan de zon en bruinen, het vermijden van bepaalde huidverzorgingsproducten zoals retinoïden en alfahydroxyzuren, en het scheren van het behandelde gebied enkele dagen voorafgaand aan de behandeling omvatten. Uw huidtherapeut zal u specifieke instructies geven voor de voorbereiding op uw IPL-sessie.

Zijn er specifieke nazorginstructies na een IPL-behandeling?

Ja, na een IPL-behandeling is het belangrijk om de huid te beschermen tegen blootstelling aan de zon, het gebruik van agressieve huidverzorgingsproducten te vermijden, en de huid gehydrateerd te houden met een milde moisturizer. Uw behandelaar zal u gedetailleerde nazorginstructies geven die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften en huidtype.

Kies je locatie en boek nu de IPL voorjaarsactie met 10% korting!

© 2022 Huid - Alle rechten voorbehouden Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer |