fbpx

Fractionele Laser - Nordlys

Fractionele lasertherapie is een vorm van huidbehandeling die wordt gebruikt voor verschillende huidaandoeningen, waaronder acne littekens, rimpels, zonneschade en ongelijkmatige huidtextuur. In tegenstelling tot traditionele lasers die de hele huid behandelen, maakt de fractionele laser kleine, gerichte microscopische gaatjes in de huid, waardoor gezonde huidgebieden onbeschadigd blijven. Dit helpt de genezing te versnellen en vermindert de hersteltijd.

De laserstraal wordt gecontroleerd en verdeeld in duizenden microscopische stralen die kleine gaatjes in de huid maken. Dit stimuleert de natuurlijke genezingsprocessen van de huid, zoals de productie van collageen en elastine, die de huid steviger en gladder maken.

Na fractionele lasertherapie is het belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de zon en de juiste huidverzorgingsproducten te gebruiken om het herstelproces te ondersteunen. Je zorgverlener zal specifieke instructies geven over nazorg om optimale resultaten te bereiken en complicaties te voorkomen.Indicaties 

Acne Littekens
Fractionele lasers kunnen helpen bij het verminderen van de diepte en het uiterlijk van acne littekens door de aanmaak van nieuw collageen te stimuleren en de textuur van de huid te verbeteren.
Rimpels en Fijne Lijntjes
Fractionele laserbehandelingen kunnen helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels door de huid strakker en steviger te maken en de productie van collageen te bevorderen.
Grove Poriestructuur
Fractionele lasers kunnen de grootte van de poriën verminderen en de algehele textuur van de huid verbeteren door de huid te verstrakken en te verjongen.
Pigmentatieproblemen
Fractionele lasertherapie kan helpen bij het verminderen van pigmentatieproblemen zoals ouderdomsvlekken, zonnevlekken, melasma en post-inflammatoire hyperpigmentatie door de bovenste laag van de huid te verwijderen en nieuwe, gezondere huidcellen te bevorderen.
Littekens door letsel of chirurgie
Fractionele laserbehandelingen kunnen helpen bij het verminderen van littekens veroorzaakt door letsel, chirurgie of brandwonden door de huid te egaliseren en de genezing te bevorderen.

Het uiteindelijke resultaat hangt af van het aantal behandelingen en persoonlijke kenmerken.

Ervaringsvideo

Bekijk hier de ervaringsvideo 

Veelgestelde vragen

Wat kan ik verwachten tijdens een fractionele laserbehandeling?

Tijdens de behandeling voel je vooral warmte in de huid, samen met een prikkend gevoel. Een verdovende crème kan worden aangebracht om ongemak te verminderen.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van fractionele lasertherapie?

Bijwerkingen na de behandeling die ervaren kunnen worden zijn roodheid, zwelling, korstvorming, schilfering, tijdelijk veranderen van huidskleur (bij pigmentvlekjes),. Ook is je huid zeer gevoelig voor zonlicht na de behandeling.

Kan Fractionele Laser behandeling worden gebruikt voor alle huidtypen?

Deze behandeling kan worden toegepast bij huidtypes 1-5 volgens de Schaal van Fitzpatrick.

Hoe lang duurt een Fractionele Laser behandeling?

De duur van een fractionele laser behandeling kan variëren afhankelijk van het te behandelen gebied. Over het algemeen duurt een sessie tussen de 15 en 45 minuten.

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?

Vermijd de zon en de zonnebank tot minimaal 4 weken na de behandeling. Loop je wel buiten met zonnig weer, bescherm dan de huid met een goede zonbescherming en werk dit elke 2 uur bij. Vermijd de eerste week na de behandeling de sauna, het zwembad en de eerste 2 dagen na de behandeling intensieve sportbeoefeningen en warm douchen. Dit stimuleert namelijk weer de doorbloeding, wat de effecten van de behandeling tegenwerkt. Niet aan korstjes pulken of krabben om littekenvorming en hypo- hyperpigmentatie te voorkomen. De korstjes schilferen gewoonlijk binnen 1-2 weken na de behandeling af. 

Het is belangrijk om de instructies van je zorgverlener voor nazorg nauwgezet op te volgen om de kans op bijwerkingen te minimaliseren en het herstelproces te bevorderen.

© 2022 Huid - Alle rechten voorbehouden Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer |