Combinatiebehandelingen

Binnen de kliniek passen wij verschillende combinatiebehandelingen toe om synergetische voordelen te bieden door de unieke eigenschappen van beide procedures te combineren. De combinatie wordt afgestemd op de hulpvraag en het huidtype. Er kan gekozen worden uit verschillende technieken zoals lasertherapie, microneedling, peelings, LED-lichttherapie, injectables en chrono's. Over het algemeen richt deze gecombineerde aanpak zich op het verbeteren van de huidtextuur, het verminderen van littekens, het stimuleren van collageenproductie en het behandelen van pigmentatie.Het uiteindelijke resultaat hangt af van het aantal behandelingen en persoonlijke kenmerken.

Behandelmogelijkheden 

Tijdens het vrijblijvende consult wordt er door de huidtherapeut gekeken naar welke behandeling het meest geschikt is voor jouw huid. Vervolgens wordt een passend behandelplan opgesteld. Onderstaande combinaties zijn slechts enkele voorbeelden van  behandelmethodes die gecombineerd kunnen worden. 

Peeling & 
Microneedling

Microneedling is een procedure waarbij kleine naalden de bovenste laag van de huid doorboren. Dit proces heeft verschillende effecten op de huid, waaronder het stimuleren van collageen en elastine. Collageen en elastine zijn eiwitten die de huid stevigheid en elasticiteit geven, waardoor fijne lijntjes, rimpels en littekens kunnen verminderen. Daarnaast verbetert microneedling ook de bloedcirculatie en heeft het invloed op de pigmentaanmaak en verdeling. Dit zorgt dat de teint egaler wordt en de algehele huidgezondheid verbeterd. Tot slot kan microneedling ook ingezet worden bij combinatiebehandelingen. De microscopische gaatjes die door microneedling worden gecreëerd, vergroten de doorgang van huidproducten. Hierdoor kunnen producten zoals serums en peelings beter worden opgenomen, waardoor hun effectiviteit wordt verhoogd.

Injectables & Huidbehandelingen

Algehele huidverbetering door middel van injectables en huidbehandelingen" beschrijft het streven naar verbetering van de totale huidconditie door het combineren van injectable behandelingen, zoals botox of fillers, met verschillende soorten huidbehandelingen, zoals peelings, microneedling of lasertherapie. Door deze combinatie van behandelingen kunnen verschillende huidproblemen worden aangepakt, zoals rimpels, fijne lijntjes, verlies van volume, pigmentatieproblemen en huidtextuur. De synergie tussen injectables en huidbehandelingen kan leiden tot een merkbare verbetering van de algehele huidgezondheid en esthetiek.

Huidverbetering &
LED-lichttherapie

LED-lichttherapie is een niet-invasieve en pijnloze behandeling die gebruikmaakt van verschillende golflengten van licht om specifieke huidproblemen aan te pakken en de algehele gezondheid van de huid te verbeteren.


Een van de voordelen van LED-lichttherapie is dat het een veilige en natuurlijke behandeling is zonder bijwerkingen of hersteltijd. Het kan worden gebruikt voor alle huidtypes en is geschikt voor mensen van alle leeftijden. Bovendien kan LED-lichttherapie worden gecombineerd met andere huidverjongingsbehandelingen, zoals microdermabrasie, chemische peelings of microneedling, voor nog betere resultaten.

Wat is het voordeel van het combineren van verschillende behandelmethodes?

Synergie:
Door verschillende behandelingen te combineren, kunnen ze synergetisch werken om een ​​meer uitgesproken effect te bereiken dan wanneer ze afzonderlijk zouden worden toegepast.
Gerichte aanpak:
Elke behandeling heeft zijn eigen specifieke voordelen en richt zich op verschillende aspecten van huidverbetering. Bijvoorbeeld, het combineren van injectables met huidverstrakkingstechnieken kan zowel volumeverlies als verslapping van de huid aanpakken voor een algehele verjongende uitstraling.
Maatwerk:
Het combineren van verschillende behandelingen maakt het mogelijk om een behandelplan op maat te maken dat specifiek is afgestemd op jouw wensen.
Versterken van resultaten:
Sommige behandelingen kunnen elkaars resultaten versterken wanneer ze samen worden toegepast. Bijvoorbeeld, het gebruik van microneedling vóór het aanbrengen van huidverzorgingsproducten kan de opname en effectiviteit van de producten vergroten, waardoor de algehele resultaten van de behandeling worden verbeterd.

Ervaringsvideo

Bekijk hier de ervaringsvideo 

Veelgestelde vragen

Wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

Wanneer je aanvullend bent verzekerd is het vaak mogelijk dat de zorgverzekeraar de behandeling vergoed (uitsluitend bij acne). Klik hier voor een overzicht om te kijken jouw zorgverzekeraar de behandeling mogelijk vergoed.

Is een fruitzuurpeeling pijnlijk?

Tijdens de behandeling zal de fruitzuurpeeling lichtelijk prikkelend, branderig of tintelend aanvullen. Dit verschilt per persoon hoe gevoelig dit is. Om de behandeling minder gevoelig te maken word de huid gekoeld door middel van een kleine ventilator waardoor het prikkelende gevoel afneemt.

Wat merk ik na de behandeling?

Na de behandeling zal de huid rood zijn door de extra doorbloeding. Dit zal per uur na de behandeling af nemen.

Mag ik make-up of andere cosmetica gebruiken? 

Na de behandeling mag je gewoon make-up gebruiken. Let er wel op dat dit make-up is die luchtig is voor de huid en niet afsluit. Na de behandeling raden wij aan een aantal dagen geen producten te gebruiken waar (fruit)zuren in zitten ivm de herstel van de huid.

Kan ik in de zon voor of na de behandeling?

Voor de behandeling is het geen probleem. Na de behandeling is het wel belangrijk dat je erg oppast met de zon. Probeer zeker twee weken zoveel mogelijk uit de zon te blijven, dus niet zonnebaden of zonnebanken. Verder kan je natuurlijk wel gewoon buiten lopen maar bescherm de huid dan met een goede zonnebrandcrème. Het liefst factor 50.

Ga ik vervellen bij een fruitzuurpeeling?

Nee, in principe niet. Het kan voorkomen dan de huid heel oppervlakkig enkele schilfertjes krijgt. Dit zal meer aanvoelen als droogheid van de huid. Met een goede moisturizer is dit nauwelijks zichtbaar.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit verschilt per persoon en hangt af van het huidprobleem en het gewenste resultaat. De een heeft het gewenste resultaat na één behandeling en de ander na bijv. 4 behandelingen. De huidtherapeut zal voorafgaand de behandeling de huid uitgebreid analyseren en aangeven welke resultaten je kunt verwachten voor jouw huidprobleem.

Is acnetherapie geschikt voor de donkere huid?

De behandelingen voor acnetherapie zijn zeker geschikt voor de donkere huid. Onze peelings zijn volledig veilig en worden aangepast aan het huidtype. Wij hebben daarnaast ruime ervaring met behandelen van de donkere huid.

© 2022 Huid - Alle rechten voorbehouden Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer |