Coagulatie

Coagulatie van huid oneffenheden is een medische procedure die vaak wordt uitgevoerd om kleine huidaandoeningen te behandelen, zoals couperose, steelwratjes, bloedblaasjes, en andere goedaardige huidlaesies.Behandelmogelijkheden:

- Dermale naevus

- Verruca seborroica

- Fibroom

- Dermatosis papulosa nigra

- Talgklierhyperplasie

- Syringomen

- Xanthelasma

Het proces

Coagulatie van huid oneffenheden wordt uitgevoerd door ervaren huidtherapeuten binnen onze kliniek. Het is een veilige en effectieve methode om kleine huidproblemen te behandelen zonder de noodzaak van chirurgie. Na de behandeling kan er een lichte roodheid of korstvorming optreden op de behandelde plek, maar dit verdwijnt meestal binnen enkele dagen tot een week.

Bij twijfel van de te behandelen indicatie is het van groot belang om plekjes o eerst te laten controleren door een huisarts of een dermatoloog voordat een coagulatieprocedure wordt overwogen. Deze voorafgaande controle is cruciaal om ervoor te zorgen dat de plekjes geen tekenen vertonen van kwaadaardige huidlaesies zoals melanomen of andere vormen van huidkanker.

De huisarts of dermatoloog zal de plekjes grondig onderzoeken en beoordelen of ze veilig kunnen worden behandeld met coagulatie of dat verdere evaluatie of behandeling nodig is. Het is belangrijk om eventuele veranderingen in de grootte, vorm, kleur, of textuur van de plekjes te melden, evenals eventuele symptomen zoals jeuk, bloedingen, of pijn.

Veelgestelde vragen

Is coagulatie pijnlijk?

Ja, deze behandeling kan zeker gevoelig zijn. Bij grotere plekjes is het mogelijk om voorafgaand lidocainezalf aan te brengen. Dit geeft een verlichting, maar haalt niet de volledige pijn weg. Mocht dit gewenst zijn, verzoeken wij om dit alvorens aan te geven zodat er meer tijd vrij gemaakt kan worden. Extra kosten zijn hieraan verbonden.

Hoe lang duurt het voordat de behandelde plekjes genezen zijn?

Vaak zijn de korstjes na 1 week al niet meer zichtbaar. De huid moet dan nog wel volledig genezen. Na 1 maand kunt u het resultaat beoordelen.

Zijn er speciale nazorginstructies na een coagulatiebehandeling?

Op de dag van de behandeling kan de huid rondom het behandelde gebied wat rood verkleurd en gezwollen zijn. Dit zal snel afnemen, vaak binnen 2 dagen. In de dagen na de behandeling zal een korstje ontstaan op de behandelde plek. Trek of pulk hier niet aan. Dit korstje zal na 1-2 weken loslaten als de huid eronder genezen is. Na 4-5 weken is de huid volledig genezen. Als het korstje heeft losgelaten kan de huid eronder wat lichter gekleurd zijn dan de omliggende huid. Dit kleurt in de maanden na de behandeling bij.

Hoeveel behandelingen zijn er meestal nodig voor het verwijderen van huidoneffenheden?

Dit is afhankelijk van de indicatie en de grootte. 

Wordt coagulatie vergoed door mijn zorgverzekering?

Nee, deze behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekering.

© 2022 Huid - Alle rechten voorbehouden Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer |