fbpx

Chemische Peeling voor Pigment


Pigmentproblemen in de huid kunnen verschillende oorzaken hebben en leiden tot diverse aandoeningen. Pigmentproblemen die vaak binnen de kliniek gezien worden zijn Melasma (zwangerschapsmasker) en Post Inflammatoire Hyperpigmentatie (PIH) en zonneschade. 

Behandelingen voor pigmentproblemen variëren afhankelijk van de oorzaak en de ernst van het probleem, en kunnen onder meer bestaan uit het gebruik van chemische peelings, lasertherapie en persoonlijk productadvies. Het is belangrijk om een huidtherapeut te raadplegen voor een nauwkeurige diagnose en een passend behandelplan. Daarnaast is het belangrijk om de huid te beschermen tegen blootstelling aan de zon om verdere pigmentatieproblemen te voorkomen of te verminderen.

Een chemische peeling is een huidtherapeutische procedure waarbij een chemische oplossing wordt aangebracht op de huid om de bovenste lagen te exfoliëren en te vernieuwen. Dit proces helpt bij het verbeteren van verschillende pigmentaandoeningen.

Soorten Chemische Peeling


Chemische peelings maken gebruik van verschillende soorten chemische oplossingen, zoals alphahydroxyzuren (AHA's), bètahydroxyzuren (BHA's), trichloorazijnzuur (TCA) of fenol, die op de huid worden aangebracht. Deze oplossingen werken door de verbindingen tussen dode huidcellen te verbreken, waardoor de bovenste lagen van de huid afschilferen. Dit stimuleert de celvernieuwing en bevordert de groei van nieuwe, gezonde huidcellen.

Oppervlakkige peelings:
Deze behandelingen richten zich op de bovenste laag van de opperhuid en zijn meestal mild. Ze worden dan ook eerder ingezet voor het verbeteren van de huidtextuur en het verminderen van fijne lijntjes en acne.
Middeldiepe peelings:
Deze dringen dieper door in de opperhuid en kunnen effectief zijn bij het behandelen van oppervlakkige rimpels, pigmentatieproblemen en acne littekens.
Diepe peelings:
Deze zijn het meest intens en dringen diep door in de huidlagen. Ze worden meestal gebruikt voor ernstige huidaandoeningen, zoals diepe rimpels, ernstige zonneschade en littekens. Diepe peelings worden minder vaak uitgevoerd vanwege het risico op complicaties en een langere hersteltijd.

Ervaringsvideo Laseren Vaatjes


Bekijk het verhaal van .... 

Bekijk hier de ervaringsvideo van Sjonnie.

Maak hier uw afspraak

Boek nu je afspraak voor een vrijblijvend consult. Samen met een van onze huidtherapeuten worden je klachten besproken, wordt een huidanalyse gemaakt en vervolgens een passend behandelplan opgesteld.

© 2022 Huid - Alle rechten voorbehouden Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer |