Heb je langdurig last van klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn of huidklachten zoals acne of eczeem? Of merk je dat je voeding effect heeft op je klachten, maar lukt het niet om hier inzicht in te krijgen? Heb je al van alles geprobeerd maar lijkt het probleem van binnenuit het lichaam te komen? Dan kan onze orthomoleculair therapeut je hierbij helpen!
Waarom bij HUID?
Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken komt een duidelijke relatie naar voor tussen voeding en de huid. Daarom streven we er bij HUID naar om je huid van verschillende invalshoeken te behandelen. Wanneer het lichaam belast wordt door voeding, laat het lichaam dit weten door klachten te geven zoals acne of eczeem. Om deze reden is het belangrijk om de huid niet alleen van buitenaf maar ook van binnenuit te behandelen.
Wat is orthomoleculaire therapie?
Bij orthomoleculaire therapie wordt er gekeken wat het lichaam nodig heeft om in balans te komen en blijven. Hierbij spelen voeding en leefstijl een belangrijke rol. Om de oorzaak en oplossing te vinden voor jouw huidklachten wordt je bij HUID uitsluitend door een vakkundige orthomoleculaire therapeut geholpen. Samen gaan we kijken wat er nodig is om het lichaam weer in balans te brengen. Dit kan soms heel gemakkelijk zijn door middel van een voedingsintolerantie test en het maken van bijvoorbeeld enkele aanpassingen in voeding. (Denk bijvoorbeeld aan het vermijden van een voedingsmiddel voor 3 maanden of het slikken van aanvullende voedingssupplementen).
Wat kan ik verwachten tijdens het consult en na de voedingsintolerantie test?
Tijdens het eerste consult worden de klachten samen met de orthomoleculair therapeut besproken waaruit hoogstwaarschijnlijk een bloedonderzoek zal worden geadviseerd. Het bloedonderzoek vindt plaats middels bloedafname bij een prikpunt waardoor de mate van een allergie of intolerantie in kaart kan worden gebracht. De orthomoleculair therapeut zal na het consult een doorverwijsbrief meegeven. Met deze doorverwijsbrief ga je langs een prikpunt bij jou in de buurt, waar bloed wordt afgenomen. Hierdoor vindt het bloedprikken op een veilige manier plaats door professionals die hierin gespecialiseerd zijn. Deze bloedafname stuur je zelf dezelfde dag naar een laboratorium met de meegegeven verzendenvelop. Hier wordt het bloed onderzocht op 31 verschillende voedingsmiddelen. Vanuit de uitslag van dit onderzoek kan geadviseerd worden om vervolgonderzoek uit te voeren om een zo specifiek mogelijke uitslag te krijgen. Hierdoor kan er advies op maat worden gemaakt. De uitslag wordt persoonlijk toegelicht. Vervolgens stelt de orthomoleculair therapeut een adviesrapport op waarin beschreven staat hoe de intoleranties behandeld kunnen worden.
Wat zijn de symptomen van een mogelijke voedingsintolerantie?
Veel voorkomende symptomen zijn: opgeblazen gevoel, migraine/hoofdpijn, vermoeidheid (chronisch), hoesten, loopneus, PDS (prikkelbare darm syndroom), buikpijn, huiduitslag (jeuk/roodheid), acne, constipatie, diarree, duizeligheid, haaruitval, infectiegevoeligheid, spier-/gewrichtspijn.
Wordt er tijdens het consult bloed afgenomen?
Na afloop van het consult ontvang je een test kit en een doorverwijsbrief waarmee je bij een prikpunt bloed kan laten afnemen. In de kliniek ontvang je een overzicht van prikpunten in de omgeving van de kliniek. Let wel op dat het bloed dezelfde dag met de post verstuurd dient te worden. Dit betekent dat je enkel bloed kan prikken op maandag t/m donderdag voor 17:00u.
Hoelang duurt het voordat ik de uitslag ontvang?
Het duurt maximaal twee weken voordat je de uitslag ontvangt. De uitslag ontvang je via de orthomoleculair therapeut van HUID. Wanneer de uitslag binnen is zal er een afspraak worden ingepland om de uitslag toe te lichten en je op weg te helpen om de intoleranties aan te pakken.
Naar welk laboratorium wordt het bloed opgestuurd?
Het bloed wordt opgestuurd naar RP Sanitas Humanus. RP Sanitas Humanus is een laboratorium waar feces-, bloed-, urine-, speeksel-, haar- en slijmvliesanalyses worden uitgevoerd op het gebied van microbiologie, immunologie, endocrinologie en biochemie. Hiermee kunnen veel oorzaken van klachten worden opgespoord en kan er een patiëntspecifiek therapieplan worden opgesteld.
Wat doet het laboratorium met mijn bloed?
Bij RP Sanitas Humanus wordt het bloed onderzocht in het laboratorium. Er wordt vervolgens gekeken of vervolgonderzoek nodig is om verder in te zoomen op mogelijke intoleranties. Vervolgens wordt u uitgenodigd door de orthomoleculair therapeut van HUID voor een passend advies en het bespreken van de uitkomsten.
Vanaf welke leeftijd kan een voedingsintolerantie test worden uitgevoerd?
De voedingsintolerantie testen worden vanaf een leeftijd van 16 jaar uitgevoerd. Dit heeft te maken met de hormonen en veranderingen in het lichaam die voor die leeftijd nog volop aan de gang zijn.