Laseren Vaatjes - Gentle Max Pro


Huidafwijkingen die zijn ontstaan door uitzetting van bloedvaatjes in de huid, kunnen met een vaatlaser behandeld worden. U kunt hierbij denken aan rode vaatjes in het gezicht - ook wel couperose genoemd - maar ook andere rode gesprongen bloedvaatjes op het lichaam kunnen met onze vaatlaser behandeld worden.

Voor het behandelen van de vaten maken wij gebruik van de Nd:YAG 1064nm laser. De laser zendt een bundel van licht met een specifieke golflengte. Deze lichtbundel wordt geabsorbeerd door het hemoglobine (bloed) in de bloedvaten. Deze absorptie genereert warmte, waardoor het hemoglobine (bloed) in de vaten zal stollen en het bloedvat door het lichaam wordt afgebroken. De omliggende huid blijft hierbij onbeschadigd.

Voorafgaand aan de eerste vaatlaserbehandeling vindt er een consult plaats. Tijdens dit consult stelt de huidtherapeut een aantal vragen over de gezondheid en worden de wensen en verwachtingen van de behandeling besproken.

Het gevoel van de behandeling is sterk afhankelijk van het behandelgebied en de instelling van de laser. Het gevoel is te vergelijken met een elastiekje dat plaatselijk op de huid geschoten wordt. De laser die wij gebruiken heeft een geïntegreerd koelingsysteem wat de behandeling goed vol te houden maakt. De te behandelen huid wordt bij deze behandeling niet verdoofd. Wel kan tijdens en na de behandeling de huid gekoeld worden met een coolpack om de huid weer te kalmeren.

Indicaties


De onderstaande indicaties kunnen behandeld worden middels de Nd: Yag laser. Het is belangrijk om een gekwalificeerde arts of huidtherapeut te raadplegen voor een juiste diagnose en om het meest geschikte behandelplan voor jouw situatie te bepalen. 

Couperose

De symptomen van couperose zijn onder meer rode adertjes (teleangiëctasieën) die op de huid verschijnen, voornamelijk op de wangen, neus, kin en soms het voorhoofd. Deze roodheid kan permanent zijn, maar kan ook in reactie op bepaalde triggers erger worden.

Spider Naevi

Ook bekend als spider angioma of spider veins, is een huidaandoening die wordt gekenmerkt door kleine, rode, spinachtige uitsteeksels die uit een centrale hub lijken te komen. Deze uitsteeksels zijn eigenlijk verwijde kleine bloedvaten (haarvaten) die zich net onder het huidoppervlak bevinden.

Venous Lake

Een Venous Lake is een huidaandoening die wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van een donkerblauw tot paars gekleurde, zachte en goedaardige zwelling, meestal op de lippen of op delen van de huid die zijn blootgesteld aan zonlicht, zoals de oren en het gezicht. Het lijkt op een kleine, gezwollen blauwe vlek of knobbel.

Cherry Angiomen

Ook bekend als cherry hemangiomen, zijn goedaardige huidtumoren die vaak voorkomen bij volwassenen, vooral naarmate ze ouder worden. Ze verschijnen meestal als kleine, ronde, felrode of paarse bobbels op de huid. Deze bobbels variëren in grootte, van heel klein tot enkele millimeters in diameter.

Besenreiser

Ook bekend als telangiectasieën, zijn kleine, rode of blauwe bloedvaatjes die dicht onder het oppervlak van de huid liggen en zich als kleine lijnen of webachtige structuren manifesteren. Ze worden vaak aangetroffen op de benen, maar kunnen ook op andere delen van het lichaam voorkomen, zoals het gezicht.

Ervaringsvideo Laseren Vaatjes


Bekijk het verhaal van .... 

Bekijk hier de ervaringsvideo van Sjonnie.

Maak hier uw afspraak

Boek nu je afspraak voor een vrijblijvend consult. Samen met een van onze huidtherapeuten worden je klachten besproken, wordt een huidanalyse gemaakt en vervolgens een passend behandelplan opgesteld.

© 2022 Huid - Alle rechten voorbehouden Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer |