INJECTABLES

Verminder
je rimpels!


Injectables (spierontspanners en/of fillers) bieden uitkomst bij het verminderen van rimpels en fijne lijntjes, het aanvullen van volumeverlies in het gezicht,  het verminderen van wallen onder de ogen, het verminderen van overmatig zweten en tot slot ook het behandelen van migraine en chronische hoofdpijn!

Direct resultaat zichtbaar!
Minder invasief alternatief.
Verbeterd zelfvertrouwen.

Onze arts: drs. Jorien van de Pas

drs. Jorien van de Pas

De belangrijkste keuze bij het uitvoeren van injectables is de keuze van een professionele arts met gedegen kennis van zaken. 

Drs. Jorien van de Pas is een toegewijde BIG-geregistreerde cosmetisch arts (nr. 39922090801). Na haar studie geneeskunde aan de Universiteit Maastricht heeft ze enkele jaren gewerkt in de chirurgie en plastisch chirurgie, voordat ze de overstap maakte naar de cosmetische geneeskunde.

Met meer dan 1300 behandelingen jaarlijks, brengt dr. van de Pas een schat aan ervaring mee naar elke behandeling, van spierontspanners tot fillers, voor een jeugdig, stralend en natuurlijk uiterlijk.

Drs. van de Pas werkt nauw samen met de huidtherapeuten bij HUID Rotterdam en Den Haag, voor een geintegreerde aanpak tussen huidtherapie en cosmetische geneeskunde. Boek nu een consult onderaan de pagina om het zelf te ervaren!

Drs. Jorien van de Pas stelt zich voor

Bekijk de video om meer te weten te komen over de behandelvisie van cosmetisch arts drs. Jorien van de Pas!

Wat kun je verwachten bij HUID?

Bij HUID, streven we naar een gedegen en persoonlijke aanpak om ervoor te zorgen dat jij het gewenste resultaat bereikt. 

We geloven in het leveren van zorg op maat, waarbij de combinatie van expertise van onze cosmetisch arts en huidtherapeuten leidt tot de best mogelijke uitkomst. 

Onze deskundige cosmetisch arts begeleidt het injectables proces in drie belangrijke stappen: consult, behandeling en nazorg.

Persoonlijk consult

We luisteren naar je wensen, evalueren je medische geschiedenis en beoordelen je huid om tot een persoonlijk behandelplan te komen.

Deskundige behandeling

Na het behandelplan volgt de behandeling met spierontspanners en/of fillers door de cosmetisch arts.

Nazorg en opvolging

Nazorg en opvolging zijn essentieel voor het behoud van je tevredenheid en de resultaten.

Voor & na video - injectables

Bekijk de video om een indruk te krijgen van het resultaat van de injectables (spierontspanners) behandeling die is gedaan bij Joyce, uitgevoerd door cosmetisch arts Jorien.

Voor en twee weken na de behandeling met spierontspanners uitgevoerd door drs. Jorien v/d Pas bij HUID.

Veelgestelde vragen

Wat zijn injectables?

Injectables zijn cosmetische behandelingen die worden uitgevoerd door gespecialiseerde medische professionals, zoals dermatologen of cosmetisch artsen, om de jeugdige uitstraling van de huid te herstellen en te verbeteren. Deze behandelingen omvatten onder andere het gebruik van fillers en spierontspanners.

 • Fillers worden gebruikt om volume aan te vullen en rimpels en lijnen in het gezicht te verminderen. Ze kunnen ook worden gebruikt om de contouren van de lippen en wangen te verbeteren.
 • Spierontspanner wordt gebruikt om de spieractiviteit te verminderen, waardoor rimpels en fijne lijntjes worden verzacht, vooral rond de ogen, voorhoofd en mond. 

Bij onze kliniek bieden wij veilige en effectieve injectable behandelingen aan, uitgevoerd door professionele cosmetisch artsen. Ons doel is om je natuurlijke uitstraling te accentueren en je te helpen er jeugdig en stralend uit te zien. Neem vandaag nog contact op voor een consult!

Wanneer kies je voor injectables?

Je kiest voor injectables wanneer je de tekenen van veroudering wilt verminderen, zoals rimpels, fijne lijntjes of verlies van gezichtsvolume. Deze behandelingen worden uitgevoerd door onze cosmetisch arts die nauw samenwerkt met onze huidtherapeuten. 

Deze samenwerking vinden we belangrijk, omdat je door de huidtherapie te betrekken de algehele huidconditie kunt verbeteren. Daarmee kan dus het maximale resultaat worden behaald, wat wellicht met de aparte disciplines lastiger is. Samen kunnen we dus de beste oplossing voor jouw specifieke behoeften bepalen tijdens een consult.

Wat is het verschil tussen spierontspanners en fillers?

Spierontspanners en fillers zijn beide cosmetische behandelingen, maar ze werken op verschillende manieren:

 • Spierontspanner: Dit is een eiwit dat in spieren wordt geïnjecteerd om ze tijdelijk te ontspannen. Het helpt bij het verminderen van rimpels die ontstaan door spierbewegingen, zoals fronslijnen en kraaienpootjes.
 • Fillers: Fillers zijn gels die in de huid worden geïnjecteerd om volume toe te voegen en rimpels op te vullen. Ze behandelen rimpels die altijd zichtbaar zijn, zelfs als de gezichtsspieren niet bewegen, zoals de lijnen van de neus naar de mond (bekend als "lachlijnen") en om de lippen voor een vollere uitstraling.

In onze kliniek voert onze cosmetisch arts zowel spierontspannende - als fillerbehandelingen uit, afhankelijk van uw specifieke behoeften. We kunnen u adviseren welke behandeling het beste bij u past tijdens een consult.

Zijn injectables veilig en zijn er bijwerkingen?

Injectables zijn over het algemeen veilig als ze worden toegediend door een gekwalificeerde cosmetisch arts. Deze producten, zoals spierontspanners en fillers, zijn goedgekeurd door gezondheidsautoriteiten en worden al jaren gebruikt in cosmetische behandelingen. Echter, net als bij elke medische procedure, kunnen er bijwerkingen optreden. Deze zijn meestal mild en van korte duur. 

Veelvoorkomende bijwerkingen zijn roodheid, zwelling, pijn op de injectieplaats, en in zeldzame gevallen tijdelijke spierzwakte. Ernstige bijwerkingen zijn zeldzaam. Het is belangrijk om een consult te hebben met de cosmetisch arts om je gezondheidsgeschiedenis te bespreken en te zorgen dat de behandeling veilig en geschikt voor je is.

Wat zijn de kosten van een behandeling met injectables?

De kosten van injectables kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals het type product (bijvoorbeeld spierontspanner of fillers), de hoeveelheid die gebruikt wordt, en de specifieke behandelingsgebieden. 

Het is belangrijk om tijdens een consult met de cosmetisch arts je wensen en verwachtingen te bespreken, waarna een gepersonaliseerde prijsopgave kan worden gegeven. Ter indicatie: de meest lichte versie van de spierontspannings behandeling , waarbij een lage dosis wordt gebruikt start vanaf 85 euro.

Hoe lang duurt het voordat je resultaat ziet en hoe lang houdt dit aan?

Het zichtbare resultaat van injectables kan variëren afhankelijk van het type behandeling. Bij spierontspanners bijvoorbeeld begint het effect meestal binnen enkele dagen zichtbaar te worden, met het volledige effect na ongeveer twee weken. Dit kan tot ongeveer 3 tot 6 maanden aanhouden. 

Bij fillers zijn de resultaten vaak direct zichtbaar na de behandeling, en deze kunnen tussen de 6 maanden tot soms wel 2 jaar aanhouden, afhankelijk van het type filler en het behandelde gebied. Het is belangrijk om te onthouden dat individuele resultaten kunnen variëren en dat sommige mensen mogelijk opvolgbehandelingen nodig hebben om het gewenste effect te behouden. 

Bespreek je verwachtingen met de cosmetisch arts voor een realistisch beeld van wat u kunt verwachten.

Heb ik een consult nodig voor een injectables behandeling?

Een consult is een belangrijke stap om te nemen voordat je een injectables behandeling ondergaat. Tijdens dit consult zal de cosmetisch arts jouw gezondheid beoordelen, je wensen en verwachtingen bespreken, en uitleggen wat de behandeling inhoudt, inclusief mogelijke bijwerkingen en resultaten. 

Dit is ook het moment waarop je al je vragen kunt stellen. Het consult zorgt ervoor dat de behandeling veilig en afgestemd op jouw specifieke behoeften wordt uitgevoerd. Het is een essentiële stap om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke zorg en resultaten krijgt.

Wie voert de injectable behandelingen uit?

De injectable behandelingen bij HUID worden uitgevoerd door een gekwalificeerde BIG geregistreerde cosmetisch arts. Deze arts heeft gespecialiseerde training en ervaring in het toedienen van injectables zoals spierontspanners en fillers. 

Ze zorgt voor een veilige behandeling en streeft naar de beste resultaten afgestemd op jouw specifieke wensen en behoeften. Onze cosmetisch arts werkt nauw samen met de huidtherapeuten in onze kliniek om een totaal aanpak van huidverzorging en behandelingen te garanderen.

Hoe bereid ik me voor op een injectable behandeling?

Voor een optimale voorbereiding op de injectable behandeling adviseren we je de volgende stappen te volgen:

Medische geschiedenis: Zorg ervoor dat je de cosmetisch arts informeert over jouw medische geschiedenis, inclusief eventuele allergieën, huidproblemen, medicijngebruik en eerdere cosmetische behandelingen. De arts zal dit ook vragen tijdens het consult.

Vermijd bepaalde stoffen: Stop minstens een week voor de behandeling met het gebruik van bloedverdunnende middelen zoals aspirine, ibuprofen en vitamine E-supplementen, tenzij anders geadviseerd door je arts. Dit vermindert het risico op blauwe plekken.

Huidverzorging: Houd je huid gezond en gehydrateerd (je kunt hierover overleggen met onze huidtherapeuten). Vermijd agressieve huidbehandelingen zoals peelings of laserbehandelingen in de week voorafgaand aan de injectable behandeling. 

Alcohol: Vermijd alcoholische dranken 24 uur voor de behandeling om zwelling en blauwe plekken te minimaliseren. Alcohol verwijdt namelijk je bloedvaten, waardoor bijv. spierontspanner zich gemakkelijker kan verplaatsen en het risico op bijwerkingen groter wordt. 

Gezonde levensstijl: Eet gezond en drink veel water in de dagen voorafgaand aan de behandeling om je huid in optimale conditie te houden. 

Rust en ontspanning: Zorg voor voldoende rust de nacht voor de behandeling en probeer ontspannen naar de afspraak te gaan. 

Make-up: Kom met een schoon gezicht naar de afspraak, dus zonder make-up.

Deze en andere belangrijke zaken worden tijdens het eerste consult uitgelegd door de cosmetisch arts.

Wat kan ik verwachten tijdens en na de behandeling?

Tijdens en na een injectable behandeling kun je het volgende verwachten:

Tijdens de behandeling:

 • Consultatie: Je begint voorafgaand aan het traject met een gesprek waarbij de cosmetisch arts jouw wensen en de mogelijkheden bespreekt.
 • Voorbereiding: Als de behandeling gaat starten worden de te behandelen gebieden gereinigd en eventueel gemarkeerd.
 • De injectie: De arts dient de injectables toe met een fijne naald of canule. Dit kan een licht prikkend of branderig gevoel geven.
 • Duur: De behandeling duurt meestal tussen de 15 en 30 minuten, afhankelijk van het te behandelen gebied. 

Na de behandeling:

 • Directe reactie: Je kunt wat roodheid, zwelling of blauwe plekken ervaren op de injectieplaatsen. Dit is normaal en verdwijnt meestal binnen enkele dagen.
 • Nazorgadvies: De arts geeft je specifieke nazorginstructies. Dit kan inhouden: het vermijden van intensieve activiteiten, direct zonlicht, en het niet aanraken of masseren van het behandelde gebied voor een bepaalde tijd.
 • Herstel: De meeste mensen kunnen hun normale activiteiten direct na de behandeling hervatten.
 • Resultaat: Het uiteindelijke effect is meestal zichtbaar na een paar dagen tot weken, afhankelijk van het type injectable. 

Het is belangrijk om de nazorginstructies nauwkeurig op te volgen voor het beste resultaat en om het risico op bijwerkingen te minimaliseren.

Hoe vaak moet de behandeling herhaald worden?

Het aantal keer dat een injectable behandeling herhaald moet worden, hangt af van verschillende factoren, zoals het type injectable, het behandelde gebied, en je individuele reactie op de behandeling. Over het algemeen geldt:

 • Tijdelijke fillers: Deze worden vaak gebruikt voor het opvullen van rimpels of het vergroten van lippen. Ze houden meestal tussen de 6 tot 18 maanden aan. Om het resultaat te behouden, wordt aanbevolen de behandeling te herhalen zodra je merkt dat het effect afneemt.
 • Spierontspanner: Dit wordt meestal gebruikt om lijnen en rimpels te verzachten. Het effect duurt ongeveer 3 tot 6 maanden. Voor een blijvend resultaat is het aan te raden de behandeling elke 4 tot 6 maanden te herhalen.

  Het exacte aantal keer en de periode tussen de behandelingen kan variëren per persoon, dus het is belangrijk om dit met je cosmetisch arts te bespreken. In overleg met jou wordt een behandelplan opgesteld dat is afgestemd op jouw specifieke behoeften en wensen. Jouw behandelteam wordt gevormd door je cosmetisch arts en huidtherapeut.

  Wat moet ik doen als ik (onverhoopt) niet tevreden ben met de resultaten?

  Ondanks het feit dat we als kliniek er alles aan doen om te zorgen dat je naar tevredenheid wordt behandeld, is er in de realiteit natuurlijk altijd de mogelijkheid dat het resultaat niet aan je verwachtingen voldoet. Op dat moment adviseren we de volgende stappen: 

  • Contacteer de kliniek: neem contact met ons op. Leg uit waarom je niet tevreden bent. We staan je te woord en plannen in overleg een vervolgafspraak in.
  • Evaluatie consult: tijdens het evaluatie consult zal de cosmetisch arts je situatie beoordelen en bespreken wat er eventueel aangepast kan worden. Geef in dit gesprek zo goed mogelijk aan wat eventueel tegenvalt en de arts zal je zo goed mogelijk verder helpen.

  Over het algemeen zijn de resultaten naar tevredenheid, maar het is goed om te weten dat we een proces hebben om met eventuele tegenvallende ervaringen om te gaan.

  Hoe boek ik een eerste vrijblijvend consult?

  Je kunt op diverse manieren een eerste vrijblijvend consult inplannen:

  • E-mail: je kunt ons een e-mail sturen via [email protected] of [email protected] met je verzoek / vraag welke we zullen beantwoorden inclusief mogelijkheden voor de afspraak.
  • Telefonisch: je kunt bellen voor een afspraak en een van de collega's beantwoord je vragen en kijkt naar de mogelijkheden. Dit kan voor Rotterdam naar 010-3400858 of voor Den Haag naar 070-2390093.
  • Social Media: je kunt ons ook berichten via Facebook of Instagram (huidrotterdam / huiddenhaag).
  • Direct online: het meest eenvoudige is zelf direct een afspraak boeken via de online agenda. 


  Tarieven

  Spierontspanners

  Het tarief voor een enkele zone spierontspanner start vanaf 130 euro voor een enkele zone.

  Fillers

  Een richt tarief voor fillers is 280 euro waarbij 0.6 ml filler wordt gebruikt, voldoende voor bijv. de lippen.

  Dit is wat cliënten over ons zeggen:

  Kies je locatie en boek!

  © 2022 Huid - Alle rechten voorbehouden Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer |