Deelname onderzoek: Rosacea

Rosacea is een veelvoorkomende huidaandoening die voornamelijk het gezicht treft. Het wordt gekenmerkt door roodheid, soms zelfs puistjes of schilfering op de wangen, neus, kin en voorhoofd. Hoewel de exacte oorzaak van rosacea niet bekend is, zijn er verschillende factoren die van invloed zijn, waaronder genetica, omgevingsinvloeden (zoals temperatuurswisselingen), voeding en vaatproblemen. Rosacea is een chronische aandoening die niet te genezen is, maar sommige behandelingen kunnen wel de symptomen verminderen en de rosacea onder controle houden.
Voor het behandelen van rosacea zijn er verschillende behandelingen mogelijk, variërend van thuisproducten tot professionele behandelingen zoals peelings, LED-therapie, IPL en microneedling.

Doel
Het onderzoek heeft als doel om de effectiviteit en resultaten van combined-therapy (het combineren van verschillende behandelingen) beter te begrijpen. Door het combineren van verschillende therapieën streven we ernaar om de meest optimale behandeling te kunnen bieden aan onze cliënten. Het onderzoek zal ons helpen om duidelijk inzicht te krijgen in hoe verschillende behandelingen elkaar kunnen aanvullen en versterken, en welke combinaties het meest effectief zijn voor het verminderen van symptomen van rosacea. We zullen de effectiviteit van de combined-therapy evalueren aan de hand van verschillende parameters.

Wat kan je verwachten?

Tijdens het onderzoek worden er drie behandelingen uitgevoerd met een interval van 4 weken. De behandeling bestaat uit drie behandelmethoden die allen in één behandeling worden uitgevoerd, namelijk: IPL, peeling en LED-therapie. Voor aanvang van het onderzoeksproject dient u de huid 2 weken voor te bereiden met huidverzorgingsproducten (geadviseerd door de huidtherapeut). Deze producten zorgen voor een gezondere huidconditie en bereiden de huid voor op de behandelingen.

Thuisproducten

Thuiszorgproducten kunnen helpen om de huid te kalmeren en te beschermen tegen triggers die rosacea kunnen verergeren. Tijdens dit protocol is het van belang om tweemaal daags twee producten te gebruiken: de Skinbiotic en de Hydra+. De Skinbiotic is een serum met probiotica. Probiotica reguleren de immuunrespons van het lichaam, dit heeft een positieve werking op rosacea. De Hydra+ is een hydraterende crème met gluconolactone. Gluconolactone is een ingrediënt dat de dode huidcellen licht exfoliërend en daarnaast zorgt dat de huid goed gehydrateerd blijft gedurende de dag.

IPL (Intense Pulsed Light)

IPL is een behandeling waarbij geconcentreerde lichtpulsen worden gebruikt om roodheid en zichtbare bloedvaten te verminderen. Het richt zich op de bloedvaten die verantwoordelijk zijn voor de roodheid en kan effectief zijn bij het verbeteren van de algehele uitstraling van de huid bij rosacea-patiënten.

Peeling

Tijdens dit behandelprotocol wordt er gebruikgemaakt van een fruitzuurpeeling met azelaïnezuur. Azelaïnezuur vermindert ontstekingen en reguleert de groei van bacteriën op de huid, hierdoor zullen roodheden en kleine puistjes van rosacea verminderen.

LED-therapy

LED (Light Emitting Diode) therapie maakt gebruik van rood LED licht van 630nm. Bij rosacea kan LED-therapie helpen bij het verminderen van ontstekingen, roodheid en het bevorderen van de huidgenezing.

Deelname

Door deel te nemen aan deze studies, krijgt u niet alleen toegang tot innovatieve zorg, maar levert u tevens een waardevolle bijdrage aan de vooruitgang van huidtherapeutisch onderzoek.Tot slot biedt dit de mogelijkheid om een behandeltraject te ondergaan tegen een gereduceerd tarief.

Voorwaarden
Indien u besluit deel te nemen aan de studie is het van belang dat u drie behandelingen ondergaat iedere 6 weken. Om de studie succesvol te laten verlopen is het niet wenselijk om vroegtijdig te stoppen.

De volgende zaken dienen altijd met de behandelaar besproken te worden:
Medicatie: bij wijziging van medicatie moet dit worden doorgegeven aan de behandelaar.
Productgebruik: Wij verzoeken u geen nieuwe huidverzorgingsproducten uit te proberen tijdens de studie. Tenzij overlegd met de behandelaar.
Zongedrag: tijdens de studie mag de huid niet overmatig blootgesteld worden aan de zon. Heeft u een vakantie gepland? Geef dit dan door aan de behandelaar. Dit geldt ook voor de zonnebank.
Behandelingen elders: tijdens de 30 weken durende studie mogen geen andere behandelingen in het behandelgebied uitgevoerd worden tenzij dit is besproken met de behandelaar.
Nazorg: volg altijd de stappen van het nazorgformulier.

Kosten
Het traject bestaat uit drie behandelingen met een totale waarde van €945,-. Als je deelnemen aan het onderzoek kan je de behandeling ondergaan voor €300,- euro totaal. Dit bedrag dient tijdens de eerste behandeling betaald te worden. De producten die nodig zijn voor het onderzoek zijn kosteloos.

Aanmeldingsprocedure
Heeft u last van rosacea en wilt u graag deelnemen aan het onderzoek, dan kunt u zich eenvoudig aanmelden via ons aanmeldformulier. Dit formulier is beschikbaar via onderstaande link en vraagt om enkele basisgegevens over uw medische geschiedenis en huidconditie. We willen u vragen om een foto toe te voegen zodat de huidtherapeut kan beoordelen of u in aanmerking komt om deel te nemen aan het onderzoek. Voor het onderzoek zijn beperkte plekken beschikbaar.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie voordat u zich aanmeldt? Neem dan contact met ons op via [email protected] (t.a.v. onderzoeksgroep). We kijken uit naar uw inschrijving voor deelname aan dit onderzoek!


© 2022 Huid - Alle rechten voorbehouden Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer |