fbpx

Deelnameonderzoek: Melasma

Melasma is een huidaandoening die wordt gekenmerkt door donkere vlekken op verschillende delen van het gezicht. Het komt vaak voor bij vrouwen en treedt meestal op als gevolg van blootstelling aan de zon, hormonale veranderingen, erfelijke aanleg of het gebruik van bepaalde medicijnen.

Melasma heeft (meestal) een chronisch karakter. Dit betekent dat als je het ontwikkelt, het door bepaalde triggers zoals de zon tot uiting kan komen.Tot op vandaag de dag wordt de precieze oorzaak en ontstaanswijze van melasma nog steeds niet begrepen, waardoor genezen nog steeds niet mogelijk is. Uiteraard zijn er wel verschillende behandelmogelijkheden beschikbaar om de aandoening minder zichtbaar te maken en minder snel tot uiting te laten komen. Hier zal het onderzoek dan ook op gefocust zijn.

Doel van het onderzoek
Dit onderzoek heeft als doel om de effectiviteit en resultaten van combined-therapy (het combineren van verschillende behandelingen) beter te begrijpen. We combineren verschillende therapieën en streven ernaar om de meest optimale behandeling te kunnen bieden aan onze cliënten. Het onderzoek zal ons helpen om inzicht te krijgen in hoe verschillende behandelingen elkaar kunnen aanvullen en versterken, en welke combinaties het meest effectief zijn voor het verminderen van symptomen van melasma. We zullen de effectiviteit van de combined-therapy evalueren aan de hand van verschillende parameters.

Wat kan je verwachten?

Tijdens het onderzoek worden er drie behandelingen uitgevoerd met een interval van 4 weken. De behandeling bestaat uit drie behandelmethoden die allen in één behandeling worden uitgevoerd, namelijk: IPL, peeling en LED-therapie. Voor aanvang van het onderzoeksproject dient u de huid 2 weken voor te bereiden met huidverzorgingsproducten (geadviseerd door de huidtherapeut). Deze producten zorgen voor een gezondere huidconditie en bereiden de huid voor op de behandelingen.

De behandeling bestaat uit een combinatie van de volgende technieken:

Peelings

Azelaïnezuur Peel:
Azelaïnezuur werkt als een milde exfoliant en helpt de huidtextuur te verbeteren. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan bijdragen aan het verminderen van hyperpigmentatie, zoals bij melasma.

Amandelzuur Peel:
Amandelzuur heeft exfoliërende eigenschappen en staat bekend om zijn zachtere werking. Het kan helpen bij het verminderen van donkere vlekken en het verbeteren van de huidtextuur.

Vitamine C Peeling:
Vitamine C staat bekend om zijn antioxidante eigenschappen. De peeling met vitamine C kan helpen bij het verminderen van pigmentatie, het stimuleren van collageenproductie en het bevorderen van een gezonde huidteint.

Microneedling

Microneedling is een techniek waarbij kleine naaldjes de huid doorboren, wat de natuurlijke collageenproductie stimuleert. In combinatie met de peelings kan microneedling de opname van werkzame stoffen verbeteren en de algehele huidtextuur verbeteren.

Deelname

Door deel te nemen aan deze studies, krijgt u niet alleen toegang tot innovatieve zorg, maar levert u tevens een waardevolle bijdrage aan de vooruitgang van huidtherapeutisch onderzoek.Tot slot biedt dit de mogelijkheid om een behandeltraject te ondergaan tegen een gereduceerd tarief.

Voorwaarden

Indien u besluit deel te nemen aan de studie is het van belang dat u drie behandelingen ondergaat. Om de studie succesvol te laten verlopen is het niet wenselijk om vroegtijdig te stoppen.

De volgende zaken dienen altijd met de behandelaar besproken te worden:
Medicatie: bij wijziging van medicatie moet dit worden doorgegeven aan de behandelaar.
Productgebruik: Wij verzoeken u geen nieuwe huidverzorgingsproducten uit te proberen tijdens de studie. Tenzij overlegd met de behandelaar.
Zongedrag: tijdens de studie mag de huid niet overmatig blootgesteld worden aan de zon. Heeft u een vakantie gepland? Geef dit dan door aan de behandelaar. Dit geldt ook voor de zonnebank.
Behandelingen elders: tijdens de 30 weken durende studie mogen geen andere behandelingen in het behandelgebied uitgevoerd worden tenzij dit is besproken met de behandelaar.
Nazorg: volg altijd de stappen van het nazorgformulier.

Kosten

Het traject bestaat uit drie behandelingen met een totale waarde van €705. Als je deelnemen aan het onderzoek kan je de behandeling ondergaan voor €300 euro totaal. Dit bedrag dient tijdens de eerste behandeling betaald te worden. De producten die nodig zijn voor het onderzoek zijn kosteloos.

Aanmeldingsprocedure
Heeft u last van melasma en wilt u graag deelnemen aan het onderzoek, dan kunt u zich eenvoudig aanmelden via ons aanmeldformulier. Dit formulier is beschikbaar via onderstaande link en vraagt om enkele basisgegevens over uw medische geschiedenis en huidconditie. We willen u vragen om een foto toe te voegen zodat de huidtherapeut kan beoordelen of u in aanmerking komt om deel te nemen aan het onderzoek. Voor het onderzoek zijn beperkte plekken beschikbaar.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie voordat u zich aanmeldt? Neem dan contact met ons op via [email protected] (t.a.v. onderzoeksgroep). We kijken uit naar uw inschrijving voor deelname aan dit onderzoek!


© 2022 Huid - Alle rechten voorbehouden Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer |